FACEBOOKTITLETITLETITLEFOLLOW

Wednesday, 11 July 2012

Gambar Kekejaman Kucing Di Kedai PetknodeGambar kekejaman kucing di Kedai Petknode
 yang terletak di damansara damai, Petaling Jaya baru-baru ni. Petknode merupakan sebuah kedai tempat jagaan haiwan apabila tuan empunya kucing tersebut balik kampung. Menurut sumber, kucing-kucing yang dihantar oleh owner ke Petknode, PJ tidak diberi makan, minum selama seminggu. 

Dengar khabar owner bayar sampai RM 560 seminggu untuk kucing-kucing ni dijaga. Boleh dilihat keadaan kucing yang begitu kurus kering sehingga menampakkan susuk tulang. Jika dilihat memang kesian kucing tersebut dianiayai. Tuan empunya kedai nampak sangat tidak bertanggung jawab dan hanya memikirkan soal keuntungan tanpa menghiraukan keadaan kucing dipusat tersebut.

Setelah mendengar beberapa maklumat mengenai kedai tersebut, beberapa owner kucing pakat pecah kedai tu utk selamatkan kucing-kucing yang masih ada. Keadaan begitu teruk sehingga terdapat beberapa kucing mati. Laporan polis turut dibuat mengenai kejadian ni.
Gambar dibawah ini adalah gambar kucing  Petknode yang terlepas lalu telah diselamatkan oleh Persatuan Kucing Terbiar Dan Anjing  Jalanan.0 12 Kurma manis:

Post a Comment

Manisnya Kurma ini