FACEBOOKTITLETITLETITLEFOLLOW

Tuesday, 26 July 2016

Its Time For Braces : Part 1



Finally kite nak pakai braces!! yeayy

Ok hari ni Thira nak cerita skit kisah2 yang terjadi sepanjang merealisasikan niat murni ku ini hohoho

Sebab teringin gila nak tengok gigi yang dah lama maju kehadapan ni kebelakang sikit hee

First sekali Thira sebenarnya nak buat dekat Klinik Pergigian  HUKM dekat area HKL ,pada mulanya punyalah excited hakak ni nak pergi buat appoint ment lah konon tuk wat braces tapi unfortunetaly kita kena tunggu 2-4 year tuk buat braces sebab dia ad waiting list even dia punya full payment murah which is only 3k.

Tapi macam iolls ni jenis kurang sabar sikit so pergilah kat swasta.

Then dengan membawa hati yang lara ni,Thira pun start survey klinik swasta tuk buat braces.So far yang Thira dah survey Klinik Dr Nooriah , Klinik Dr Syarifah Aminah ,Klinik Dr Zarin.

Tapi Thira pilih Klinik Dr Zarin (Ampang) sebab murah berbanding semua.

Deposit : 850 + 350 (Acuan + X-rays) 
Full : 4k-5k tak exceed 6k tau

Regarding the prices, Thira rasa ok lah jugak berbanding yang lain tapi selalunya mahal braces tu depend on jenis braces kita. Macam Thira ,Thira pakai metal braces yang kaler2 gitu. 

So inilah kisah for my first appointment:

Actually Thira tak buat appointment pun sebab Thira pada mulanya just nak cari je klinik tu tapi disebabkan senang nak cari so Thira just walk-in tuk dapat rawatan.

Terus terang Thira cakap staff dia macam agak tak friendly but tak tahulah kalau mereka hari tu je macam tu kan hee

Tapi what so everlah yang penting harga yang ditawarkan quite murahkan.So hadap jela hee.

Firstly, Doktor akan check gigi kita sama ada perlu buat braces atau tidak .Doktor akan ukur la tahap teruk gigi kita ni.

Secondly,Nurse yang tak peramah tu akan tangkap gambar gigi kita ,buatkan acuan dan x-rays.

Then ,dia akan bagi kad temu janji and done.

Lepastu Thira akan follow up dengan next appointment which is on 23 august ni.
So next step Thira akan update ok hee.


Sebarang pertanyaan komen je kat bawah ok ^^





0 12 Kurma manis:

Post a Comment

Manisnya Kurma ini