FACEBOOKTITLETITLETITLEFOLLOW

Thursday, 14 April 2016

Biep-Biep's Sweetheart






                                   


Home Made Resepi : Aiskrim Oreo

Resepi

Satu Tin Susu Cair
Setengah Tin Susu Pekat (Ikut Kemanisan Yang Anda Inginkan)
Sebiji Telur
Satu Sudu Besar Ovalette
Sedikit Garam
Biskut Oreo ( Dibuang Cream Sebab Takut Manis Sangat)

Cara-cara

Blendkan semua bahan diatas kecuali oreo.
Oreo just patah-patahkan sikit dan tabur dalam aiskrim tu .






Tadaaa nanti jadila macam ni. Hee sorry la gambo dok lawo sangat  ₍₍ (ง Ŏ౪Ŏ)ว ⁾⁾



My Diet Diary : Diet Rojak




Sumber : Google

Assalamualaikum and hai my readers (=^・^=)

Ok now Tira actually nak ceritakan experiences Tira sepanjang sebulan mengamalkan DIET ROJAK ni .BTW lets forget about diet entree before this ok .hee (o^‥^)o

DIET ROJAK : Atkins + Kardio Tak Hengat Dunia + Puasa

Atkins

Diet Atkins sememangnya antara diet yang berkesan.Selalunya hanya dua minggu berat sesetengah orang itu boleh turun sampai 6 kilo tapi satu je, kalau nak dapat result berat macam itu kita must discipline towards the atkins guidelines for sure.Diet atkins ini sebenarnya lebih menekankan pengambilan protein berbanding karbohidrat.Ia juga mempunyai 4 fasa seperti berikut :



At first, Tira ingat nak buat fully atkins but because of my health tak mengizinkan  so Tira proceed dengan cardio exercises.

Cardio Exercise

Ok untuk cardio Tira lebih suka jogging dan zumba.Tira akan jogging selama sejam ataupun 30 minit setiap hari .Waktu jogging tu tengoklah kalau tak larat Tira jalan sekejap.

Tetapi yang penting still bergerak.Kalau tak nak jogging buat zumba.Walaupun kita buat cardio tak bermakna kita boleh makan sesuka hati kita je.

Sebaiknya kurangkan sikit makan.Daripada makan 3 kali sehari kurangkan lah kepada sekali sehari ye.
Kurangkan karbohidrat dan gula lebihkan air masak.ヽ(^‥^=ゞ)

Pastukan Tira ada buat silang gunting dan kerusi bayangan selama seminit setiap kali buat. Haaa ni best untuk sesiapa yang nak kecikkan peha.





So lepas 3 minggu Tira turun dalam 4 kilo huhuhu  ok la tu yedok. 61 kg -> 57 kg

Sampingan

Untuk sampingan Tira ada juga amalkan green tea and clenx tea.Clenx tea tu tak la wajib sangat tapi ianya bantu untuk keluarkan semua toksik dalam badan kita dan cuci perut kita. Meaning that kalau tak ke bilik air sampai 5 kali sehari tak sah  la ye. Hee

Attention !!!

Kalau ada kawan yang cakap macam ni "Eh ko dah kurusla, buat apa nak diet?" Ok BUAT BODOH JE dekat orang  macam ni. Jangan percayakan dia orang sebab diorang selalunya jeles hokayy.Pada siapa yang anda perlu percaya ? adalah pada BMI. Percayakan BMI.Melalui BMI ada boleh ukur berat ideal dan sihat untuk tubuh anda.Jangan percaya orang lain ok.Let say BMI cakap berat sihat korang adalah 46 kg so just try to achieve the target.ok  b(=^‥^=)o

SELAMAT BERDIET KORANG (≚ᄌ≚)ℒℴѵℯ